Lamskroon met Wichels Grysolleken (4 pers.)

 

Lamskroon met saus op basis van Grysolleken:

 

• 2 dl Wichels Grysolleken

• 600 g lamskroon

• 2 dl vleesbouillon

• 2 el graantjesmosterd

• 2 el honing

• 1.5 dl lichte room

• 1 scheut rode porto

• zout

• peper

 

Lentegroentjes:

 

• 2 rode uien

• 1 grote rode biet

• 6 gele wortelen

• 300 g sluimerwten

• witte balsamicoazijn

 

Bereiding:

 

Lamskroon met Grysolleken:

 

1. Verwarm de vleesbouillon met het Wichels Grysolleken en laat even doorkoken.

2. Voeg de graantjesmosterd, de honing, de room, porto, zout en peper toe.

    Laat goed inkoken.

3. Kruid de lamskroon met peper en zout. Bak de lamskroon in de pan met wat

    olijfolie en boter (ongeveer 3 min. per kant).

4. Leg de lamskroon in een ovenschotel en laat ongeveer 10 min. garen in een

    voorverwarmde oven van 180° tot het vlees mooi rosé is.

 

Lentegroentjes:

 

1. Snijd de ui in ringen.

2. Snijd de biet en de gele wortelen in flinterdunne schijfjes.

3. Blancheer kort (2 min.) na elkaar de rode biet, de wortelen en de sluimerwten.

    Spoel onmiddellijk in ijswater zodat ze de mooie kleur behouden.

4. Leg de rode biet en de rode ui in een ovenschotel, de gele wortelen in een andere

    en overgiet met witte balsamico en olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet deze

    ongeveer 25 min. in een voorverwarmde oven van 180°C en roer regelmatig om.

5. Bak intussen de sluimerwten aan in wat boter tot ze gaar zijn.

    Kruid met peper en zout.

 

Smakelijk!

 

Bron: http://truitjeroermeniet.be/2015/04/ronde-van-vlaanderen-gerecht-van-lamskroon-met-wichels-grysolleken/

 

 

Design & Development || "Den Buiten" - Copyright - All rights reserved